Over ons

Jet Suikerspin

Kermis in de klas .nl

Kermisindeklas.nl
Een initiatief van:
De gemeente Tilburg

Naar homepage

Kermis in de Klas is een online educatief platform boordevol kant-en-klaar lesmateriaal over de Tilburgse Kermis voor het basisonderwijs. Hier vind je alles voor het organiseren van een projectweek op school, voor een themamiddag in de klas en voor leuke experimentjes.

Online en educatief

De Tilburgse Kermis, het grootste en leukste evenement van het jaar, leent zich perfect voor een online educatief platform met tools en content voor inspirerende lessen en leerzame experimentjes. Op deze site vind je onder meer alles over G-kracht, het leven van kermisexploitanten en kermiskinderen, over pachten, veiligheid, techniek en nog zoveel meer.

Al het materiaal is eenvoudig te downloaden, uit te printen of te gebruiken op het Digibord.

Van groep 1 tot groep 8

Het lesmateriaal is gemaakt voor het basisonderwijs, voor de kleuterklassen tot groep 8. Het platform is gevuld met filmpjes, opdrachten, een ontwerpwedstrijd, speurtocht en workshops. Wil je meer? Dan vind je ook leuke links naar extra informatie.

Thuis en in de klas

Natuurlijk is al het materiaal op kermisindeklas.nl vooral bedoeld voor gebruik op school, maar er is ook nog genoeg om thuis te ontdekken! We hebben dat handig bij elkaar gezet onder het kopje ‘Ontdek Thuis’.

Ontdekkend leren

Belangrijke uitgangspunten op Kermisindeklas.nl zijn de 21st Century Skills en het ontdekkend leren vanuit onderzoeksvragen van de leerlingen zelf. Hun enthousiasme over de Tilburgse Kermis wordt aangegrepen om ze met plezier nieuwe dingen te laten leren.     

Jet Suikerspin

Kermis in de Klas heeft ook een eigen juf, Jet Suikerspin. Zij weet alles, maar dan ook echt álles over de kermis. Je komt haar overal op de site tegen, en op de Tilburgse Kermis natuurlijk. Zien we jou daar ook?