Kermiswafels

Naar overzicht

Wafels zijn een heerlijke kermislekkernij die je zelf eenvoudig kunt bakken! Volg de stappen en smullen maar!

Dit heb je nodig:

  • 380 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • Snufje zout
  • Boter
  • 2 eieren
  • 380 ml melk
  • 6 eetlepels olie
  • 1 theelepel vanille extract
  • Wafelijzer

Aan de slag:

  1. Doe de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout en suiker) in een kom en roer met een garde alles door elkaar.

  2. Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille extract toe.

  3. Klopt het mengsel met de garde tot een egaal beslag.

  4. Vet je wafelijzer in en verhit hem.

  5. Vul de platen met 1,5 lepels beslag. Het hangt een beetje af van de grote van je wafelijzer.

  6. Sluit de wafelijzer en bak tot je wafels goudbruin beginnen te kleuren. 

  7. Als ze een lekker kleurtje hebben, leg je ze op een rooster om af te laten koelen. 


TIP:

Geef de wafels een kermis touch door er poedersuiker, fruit, glazuur of hagelslag op te doen!