Poffertjes

Naar overzicht

Poffertjes

  • 100 g ongezouten roomboter ongezouten roomboter thumbnail
  • 500 ml volle melk volle melk thumbnail
  • 150 g boekweitmeel boekweitmeel thumbnail
  • 150 g tarwebloem tarwebloem thumbnail
  • 7 g droge gist (1 zakje) droge gist (1 zakje) thumbnail
  • 5 el schenkstroop schenkstroop thumbnail
  • 4 tl kaneel kaneel thumbnail
  • 1/2 tl zout zout thumbnail
  • 50 g poedersuiker poedersuiker thumbnail

Aan de slag!

1) Smelt 1/4 van de boter in een steelpan. Voeg de melk toe en verwarm tot lauwwarm. Meng in een kom het boekweitmeel, de tarwebloem, gist, schenkstroop en 1/4 van het kaneel. Maak in het midden een kuiltje en schenk hierin al roerend met een garde rustig de melk met de gesmolten boter.

2) Voeg het zout toe en roer tot een egaal beslag. Dek het beslag af met een schone theedoek en laat op een warme, tochtvrije plek 1 uur rijzen. Schenk (een deel van) het beslag in een maatbeker met schenktuit. Verwarm de poffertjespan op middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in en verdeel met de kwast over de holtes. Schenk elke holte vol met beslag.

3) Keer de poffertjes met een vork als de onderkant goudbruin is en het beslag bijna is gestold. Bak de andere kant ook goudbruin en laat de poffertjes uit de pan op een bord glijden. Bestrooi de poffertjes met poedersuiker en kaneel en doe er een klontje boter op. Maak zo nog 7 porties.

Variatietip:

Je kunt het boekweitmeel vervangen door tarwebloem. De smaak van de poffertjes wordt dan wat zachter.