Pannen­koeken

Naar overzicht

Pannen­koeken

  • 300 g tarwebloem tarwebloem thumbnail
  • 1 tl zout zout thumbnail
  • 2 middelgrote eieren middelgrote eieren thumbnail
  • 500 ml halfvolle melk halfvolle melk thumbnail
  • 30 g ongezouten roomboter ongezouten roomboter thumbnail

Aan de slag!

1) Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan. Verhit een klontje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.

2) Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

Combinatietip:

Je kunt een snufje kaneel toevoegen aan het beslag.