Marsepein­lolly's

Naar overzicht

Marsepein­lolly's

  • 3 zakjes gepelde amandelen gepelde amandelen thumbnail
  • 150 g poedersuiker poedersuiker thumbnail
  • 2 el cacaopoeder cacaopoeder thumbnail
  • 3 el sinaasappelsap sinaasappelsap thumbnail
  • 200 g pure chocolade pure chocolade thumbnail

Aan de slag!

1) Maal de amandelen in de keukenmachine heel fijn. Voeg de poedersuiker, cacao en 2 el sinaasappelsap toe en meng tot een soepele massa. Voeg eventueel extra sinaasappelsap toe.

2) Kneed het marsepein met de hand door en vorm een bal. Verpak in vershoudfolie en laat 2-3 dagen rusten in de koelkast. Draai van de marsepein 20 balletjes ter grootte van een flinke knikker.

3) Breng in een grote pan een laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Hang er een kleinere pan in. De bodems mogen elkaar niet raken. Breek de reep chocolade in kleine stukjes en doe die in de kleine pan. Roer tot alle chocolade is gesmolten.

4) Steek de balletjes marsepein aan satéstokjes en doop snel in de gesmolten chocolade. Schep de chocolade met een lepel over de onbedekte plekken marsepein. Zet de satéstokjes schuin in een wijd glas, zodat de balletjes elkaar niet raken. Laat de chocolade minstens een kwartier in de koelkast hard worden.

Tip:

Geen tijd om zelf marsepein te maken? Het kan ook met marsepeinaardappeltjes. Steek de balletjes marsepein aan de satéstokjes en volgt de rest van het recept.