Kermiswafels

Naar overzicht

Kermiswafels

  • 250 ml halfvolle melk halfvolle melk thumbnail
  • 250 ml water
  • 350 g bloem bloem thumbnail
  • 14 g droge gist (1 zakje) droge gist (1 zakje) thumbnail
  • 16 g vanillesuiker vanillesuiker thumbnail
  • 100 g ongezouten roomboter ongezouten roomboter thumbnail
  • 2 middelgrote eieren middelgrote eieren thumbnail
  • 1/2 tl zout zout thumbnail
  • 3 el arachideolie arachideolie thumbnail
  • 2 el amandelschaafsel amandelschaafsel thumbnail
  • 430 g Hak Taart & Vlaaifruit kersen in blik Hak Taart & Vlaaifruit kersen in blik thumbnail
  • 6 el chocolade dessertsaus chocolade dessertsaus thumbnail
  • 500 ml opgeklopte slagroom opgeklopte slagroom thumbnail

Aan de slag!

1) Verwarm de melk en het water in een steelpan tot lauwwarm. Meng de bloem, gist en vanillesuiker in een grote kom. Schenk de melk er al roerend met een garde bij en meng tot een glad beslag.

2) Smelt de boter in de steelpan. Zet het vuur uit als de boter half is gesmolten. De rest smelt vanzelf. Splits de eieren. Voeg de dooiers en het zout toe aan het beslag. Meng met een garde de gesmolten boter erdoor.

3) Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer met schone gardes in 4-5 min. stijf. Spatel door het beslag. Dek af met een schone theedoek en laat op een warme plek 45 min. rijzen.

4) Verhit het wafelijzer. Vet de platen in met de olie. Schep met een soeplepel beslag op de onderste platen. Sluit het ijzer en bak de 2 wafels in 4 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 10 wafels.

5) Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Serveer de wafels met het amandelschaafsel, de vlaaivulling, slagroom en chocoladesaus.

Variatietip:

Idee voor toppings: karamelijs & plakjes gebakken banaan.