Karamelappels
- 500 g suiker
- 4 el water
- 6 Elstar appels
Aan de slag!
1) Breng de kristalsuiker met het water in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook, zonder te roeren. Laat zonder deksel op de pan op middelhoog vuur in 15-20 min. inkoken tot karamel. Niet roeren! De kleur van de karamel moet goudbruin zijn. Let op dat de karamel niet te donker wordt, dan smaakt hij bitter.
2) Boen de appels schoon, steek de (saté)prikkers in de appels in de schil en wentel door de karamel. Leg de appels op een vel bakpapier. Werk snel, anders wordt de karamel hard en kun je hem niet meer gebruiken. Laat afkoelen en serveer.
Bereidingstip:
Zorg dat de suiker helemaal is opgelost voordat je de karamel laat inkoken. Níet roeren is essentieel in deze fase. Roer je wel, dan kristalliseert de suiker en wordt de karamel troebel.