Gemarmerde choco-aardbeien
- 100 g pure chocolade 72%
- 50 g witte chocolade
- 250 g verse aardbeien
Aan de slag!
1) Breek de pure en witte chocolade in stukjes en doe in aparte hittebestendige kommen die in een pan passen. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal met pure chocolade erop en laat smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en smelt de witte chocolade op dezelfde manier.
2) Was ondertussen de aardbeien en dep ze droog met keukenpapier. Laat de kroontjes zitten.
3) Doe de gesmolten witte chocolade bij de pure chocolade en roer één keer door. Zo zijn ze wel gemengd, maar niet volledig.
4) Haal de aardbeien met een draaiende beweging door het chocolademengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade in 30 min. helemaal hard worden.