Broodje hotdog

Naar overzicht

Broodje hotdog

  • 4 varkenschipolata's varkenschipolata's thumbnail
  • 8 plakjes ontbijtspek ontbijtspek thumbnail
  • 250 g gekookte wijnzuurkool gekookte wijnzuurkool thumbnail
  • 4 witte puntjes witte puntjes thumbnail
  • 4 el dijonnaise dijonnaise thumbnail
  • 4 el augurkenblokjes augurkenblokjes thumbnail
  • 4 el gebakken uitjes gebakken uitjes thumbnail
  • 4 el curry kruiden ketchup curry kruiden ketchup thumbnail

Aan de slag!

1) Wikkel de chipolataworstjes elk in 2 plakjes ontbijtspek. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

2) Doe ondertussen de zuurkool met het aanhangende vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 min. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer elk broodje met 1 el dijonnaise.

3) Verdeel de zuurkool erover, leg de worsten erop en verdeel de augurkenblokjes en de gebakken uitjes erover. Maak zigzaggend streepjes van de currysaus op de broodjes.

Tip:

Met een salade erbij van ijsbergsla, komkommer en tomaat heb je een volwaardige maaltijd.